Home Credits Reciprocal SiteStatistiek Zoek Contact

SocioSite zoekt Correspondenten

Veel mensen genieten van de SocioSite omdat wij kennis delen.
Wil jij je kennis met de SocioSite delen?

De SocioSite is een gids voor sociaal-wetenschappelijke bronnen op het internet waarmee onderwijs en onderzoek wordt ondersteund. Via de SocioSite krijgt men snel toegang tot informatiebronnen die relevant zijn voor sociale wetenschappers, studenten en iedereen met belangstelling voor de samenleving. Veel studenten, docenten en onderzoekers uit de hele wereld hebben ontdekt dat de SocioSite een zeer effectieve manier is om waardevolle informatie op het internet te vinden.

De SocioSite is in de lucht sinds juli 1996 en is in meerdere opzichten succesvol geweest:

Het is een hele klus geweest om de SocioSite te maken tot wat ze vandaag de dag is. En er zijn nog vele inspanningen nodig om deze site ook in de toekomst te laten zijn wat zij bedoeld was te zijn: een accurate en omvattende sociaal-wetenschappelijke bronverzameling. We willen deze gids uitbreiden naar bronnen uit alle velden van de sociale wetenschappen en naar alle landen en taalgebieden. Zonder de hulp van andere mensen kan dit niet worden gerealiseerd.

We willen samen met anderen toewerken naar een omvattende en goed georganiseerde gids met de beste bronnen uit de hele wereld. Daarom nodigen we academici, bibliothecarissen en studenten uit de hele wereld uit om bij te dragen aan dit informatiesysteem.

Omdat het internet zo snel blijft groeien, zijn geautomatiseerde zoekmachines en gidsen met een kleine redactionele staf niet meer in staat om het grote aantal sites in kaart te brengen. Daarom moet er gezocht worden naar nieuwe middelen waarmee de sociaal-wetenschappelijke gemeenschap zichzelf kan organiseren. Gelukkig groeit niet alleen het internet, maar ook het aantal sociaal-wetenschappelijk geschoolde netburgers. Zij kunnen zelf een klein deel van het web in kaart brengen en de resultaten van dat zoek- en selectieproces terugsluizen naar de rest van de internetgebruikers.

We willen een netwerk van correspondenten & redacteuren opbouwen die regelmatig bronnen aan de SocioSite voorleggen en zodoende de dekking van het informatiesysteem verbeteren. Correspondenten en redacteuren kunnen zich naar eigen keuze richten op een bepaald gebied (onderwerp, land, regio etc).

Van de correspondenten & redacteuren wordt verwacht dat zij met enige regelmaat internetbronnen met een hoge kwaliteit selecteren die aan de SocioSite kan worden toegevoegd en voor elke bron de URL, de titel, een beschrijving en een korte waardering geven.

Het SocioSite netwerk is geen onderneming waarbij je naar een baan kunt solliciteren. Het is veeleer een zichzelf regulerende republiek waar deskundigen hun eigen inbreng hebben in het geheel. Het motto is: “Durf te delen”. Dat is een eerlijke ruil, want je krijgt terug wat je geeft.

Deelname aan het SocioSite netwerk is eenvoudig. Je kiest een onderwerp waarover je iets, of misschien wel héél veel weet, en je sluit je aan. Slechts in een paar minuten kun je al bijdragen aan het verbeteren van de SocioSite. Op die manier versterk je de sociale cohesie van de internationale gemeenschap van sociale wetenschappers. Het is ook een kans om erkend te worden als deskundige op het door jou gekozen onderwerp.

Als je meer wilt weten over de activiteiten die van deelnemers worden verwacht, klik dan eerst door naar de instructie pagina.

Als je correspondent of redacteur wilt worden voor de SocioSite neem dan contact op met de redactie

Index


Laatst gewijzigd: 08 September, 2015